Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Płatki owsiane zalej niewielką ilością gorącej wody i poczekaj, aby napęczniały.

Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - Krok 1

Krok 2

Do jogurtu naturalnego dodaj płatki owsiane, czekoladę gorzką drobno posiekaną lub startą na tarce oraz drobno pokrojone daktyle. Całość dokładnie wymieszaj i podawaj z listkiem melisy.

Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, miedzi, manganu, witaminy B2, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej