
Składniki
2 sztuki
3 ziarna
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
1 opakowanie
1 łyżeczka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Cebule pokrój w ćwiartki. Zagotuj wodę, dodaj cebule, liść laurowy, goździki, ziele angielskie oraz przyprawę do ryb, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Do gotującego się wywaru włóż rybę i gotuj na małym ogniu 15 minut. Przestudź ją w wywarze.
Krok 4
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zimnej wody, by napęczniała.
Krok 5
Chłodną rybę wyjmij łyżką cedzakową i pokrój na kawałki, każdy dokładnie obierz z ości. Odsącz groszek.
Krok 6
Odlej 2 szklanki wywaru, zagotuj, a następnie wymieszaj z żelatyna i sokiem pomidorowym.
Krok 7
Rybę zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki do całkowitego stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej