Ryba w pomidorowej galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w pomidorowej galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebule pokrój w ćwiartki. Zagotuj wodę, dodaj cebule, liść laurowy, goździki, ziele angielskie oraz przyprawę do ryb, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Do gotującego się wywaru włóż rybę i gotuj na małym ogniu 15 minut. Przestudź ją w wywarze.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zimnej wody, by napęczniała.

Krok 5

Chłodną rybę wyjmij łyżką cedzakową i pokrój na kawałki, każdy dokładnie obierz z ości. Odsącz groszek.

Krok 6

Odlej 2 szklanki wywaru, zagotuj, a następnie wymieszaj z żelatyna i sokiem pomidorowym.

Krok 7

Rybę zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki do całkowitego stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Soczysty kurczak z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej