Ryba w pomidorowej galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w pomidorowej galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebule pokrój w ćwiartki. Zagotuj wodę, dodaj cebule, liść laurowy, goździki, ziele angielskie oraz przyprawę do ryb, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Do gotującego się wywaru włóż rybę i gotuj na małym ogniu 15 minut. Przestudź ją w wywarze.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zimnej wody, by napęczniała.

Krok 5

Chłodną rybę wyjmij łyżką cedzakową i pokrój na kawałki, każdy dokładnie obierz z ości. Odsącz groszek.

Krok 6

Odlej 2 szklanki wywaru, zagotuj, a następnie wymieszaj z żelatyna i sokiem pomidorowym.

Krok 7

Rybę zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki do całkowitego stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej