
Składniki
2 sztuki
3 ziarna
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
1 opakowanie
1 łyżeczka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Cebule pokrój w ćwiartki. Zagotuj wodę, dodaj cebule, liść laurowy, goździki, ziele angielskie oraz przyprawę do ryb, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Do gotującego się wywaru włóż rybę i gotuj na małym ogniu 15 minut. Przestudź ją w wywarze.
Krok 4
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zimnej wody, by napęczniała.
Krok 5
Chłodną rybę wyjmij łyżką cedzakową i pokrój na kawałki, każdy dokładnie obierz z ości. Odsącz groszek.
Krok 6
Odlej 2 szklanki wywaru, zagotuj, a następnie wymieszaj z żelatyna i sokiem pomidorowym.
Krok 7
Rybę zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki do całkowitego stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej