Ryba w pomidorowej galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w pomidorowej galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebule pokrój w ćwiartki. Zagotuj wodę, dodaj cebule, liść laurowy, goździki, ziele angielskie oraz przyprawę do ryb, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Do gotującego się wywaru włóż rybę i gotuj na małym ogniu 15 minut. Przestudź ją w wywarze.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zimnej wody, by napęczniała.

Krok 5

Chłodną rybę wyjmij łyżką cedzakową i pokrój na kawałki, każdy dokładnie obierz z ości. Odsącz groszek.

Krok 6

Odlej 2 szklanki wywaru, zagotuj, a następnie wymieszaj z żelatyna i sokiem pomidorowym.

Krok 7

Rybę zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki do całkowitego stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej