Ryba w pomidorowej galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w pomidorowej galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebule pokrój w ćwiartki. Zagotuj wodę, dodaj cebule, liść laurowy, goździki, ziele angielskie oraz przyprawę do ryb, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Do gotującego się wywaru włóż rybę i gotuj na małym ogniu 15 minut. Przestudź ją w wywarze.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zimnej wody, by napęczniała.

Krok 5

Chłodną rybę wyjmij łyżką cedzakową i pokrój na kawałki, każdy dokładnie obierz z ości. Odsącz groszek.

Krok 6

Odlej 2 szklanki wywaru, zagotuj, a następnie wymieszaj z żelatyna i sokiem pomidorowym.

Krok 7

Rybę zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki do całkowitego stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w pomidorowej galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej