Imbirowy pstrąg z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowy pstrąg z pomarańczami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 szczypty

20 gramów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrągi umyć, osuszyć i natrzeć wewnątrz i zewnątrz solą ziołową. Pomarańczę pokroić na plasterki. Do wewnątrz ryby włożyć kilka plasterków pomarańczy, pokrojony w plasterki imbir i zioła.

Krok 2

Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Formę żaroodporną wysmarować masłem. Ryby umieścić w naczyniu i polać stopionym masłem.

Krok 3

Do kubka wlać wino i wymieszać z miodem, imbirem, cynamonem i sokiem pomarańczowym. Następnie dodać sos pomidorowy i płatki migdałowe.

Krok 4

Rybę wstawić do piekarnika na 8 minut i po tym czasie przewrócić ją na drugą stronę i polać przygotowaną zalewą. Piec razem 15 minut.

Angie

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej