Imbirowy pstrąg z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowy pstrąg z pomarańczami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 szczypty

20 gramów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrągi umyć, osuszyć i natrzeć wewnątrz i zewnątrz solą ziołową. Pomarańczę pokroić na plasterki. Do wewnątrz ryby włożyć kilka plasterków pomarańczy, pokrojony w plasterki imbir i zioła.

Krok 2

Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Formę żaroodporną wysmarować masłem. Ryby umieścić w naczyniu i polać stopionym masłem.

Krok 3

Do kubka wlać wino i wymieszać z miodem, imbirem, cynamonem i sokiem pomarańczowym. Następnie dodać sos pomidorowy i płatki migdałowe.

Krok 4

Rybę wstawić do piekarnika na 8 minut i po tym czasie przewrócić ją na drugą stronę i polać przygotowaną zalewą. Piec razem 15 minut.

Angie

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowy pstrąg z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej