Diabelskie żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelskie żeberka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel na porcję żeberka.

Krok 2

Przyprawę do karkówki Knorr połącz z ketchupem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym chilli

Krok 3

Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz ok 1 godziny. Na ostatnie 10 minut pieczenia rozetnij torebkę.

Krok 4

Obłóż marynatą mięso i wstaw na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej