Diabelskie żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelskie żeberka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel na porcję żeberka.

Krok 2

Przyprawę do karkówki Knorr połącz z ketchupem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym chilli

Krok 3

Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz ok 1 godziny. Na ostatnie 10 minut pieczenia rozetnij torebkę.

Krok 4

Obłóż marynatą mięso i wstaw na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej