
Składniki
2 sztuki
null
1 łyżeczka
2 łyżeczki
3 łyżki
4 łyżki
3 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i pokrój w talarki.
Krok 2
Filety namocz kilka godzin w wodzie, pokrój na małe kawałki, każdy posmaruj z jednej strony musztardą.
Krok 3
W wąskim naczyniu układaj kolejno warstwami: cebulę, sok z cytryny, curry, pieprz, filety śledziowe. Polej olejem.
Krok 4
Warstwy układaj do wyczerpania składników.
Krok 5
Ostatnią warstwą powinna być cebula. Naczynie szczelnie zakryj i włóż na całą dobę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej