Śledź w curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 łyżeczka

2 łyżeczki

3 łyżki

4 łyżki

3 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę i pokrój w talarki.

Krok 2

Filety namocz kilka godzin w wodzie, pokrój na małe kawałki, każdy posmaruj z jednej strony musztardą.

Krok 3

W wąskim naczyniu układaj kolejno warstwami: cebulę, sok z cytryny, curry, pieprz, filety śledziowe. Polej olejem.

Krok 4

Warstwy układaj do wyczerpania składników.

Krok 5

Ostatnią warstwą powinna być cebula. Naczynie szczelnie zakryj i włóż na całą dobę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
20 osób ogląda przepis:
Szybki makaron chiński
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej