Śledź w curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 łyżeczka

2 łyżeczki

3 łyżki

4 łyżki

3 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę i pokrój w talarki.

Krok 2

Filety namocz kilka godzin w wodzie, pokrój na małe kawałki, każdy posmaruj z jednej strony musztardą.

Krok 3

W wąskim naczyniu układaj kolejno warstwami: cebulę, sok z cytryny, curry, pieprz, filety śledziowe. Polej olejem.

Krok 4

Warstwy układaj do wyczerpania składników.

Krok 5

Ostatnią warstwą powinna być cebula. Naczynie szczelnie zakryj i włóż na całą dobę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej