
Składniki
2 sztuki
null
1 łyżeczka
2 łyżeczki
3 łyżki
4 łyżki
3 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i pokrój w talarki.
Krok 2
Filety namocz kilka godzin w wodzie, pokrój na małe kawałki, każdy posmaruj z jednej strony musztardą.
Krok 3
W wąskim naczyniu układaj kolejno warstwami: cebulę, sok z cytryny, curry, pieprz, filety śledziowe. Polej olejem.
Krok 4
Warstwy układaj do wyczerpania składników.
Krok 5
Ostatnią warstwą powinna być cebula. Naczynie szczelnie zakryj i włóż na całą dobę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej