Śledź w curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 łyżeczka

2 łyżeczki

3 łyżki

4 łyżki

3 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę i pokrój w talarki.

Krok 2

Filety namocz kilka godzin w wodzie, pokrój na małe kawałki, każdy posmaruj z jednej strony musztardą.

Krok 3

W wąskim naczyniu układaj kolejno warstwami: cebulę, sok z cytryny, curry, pieprz, filety śledziowe. Polej olejem.

Krok 4

Warstwy układaj do wyczerpania składników.

Krok 5

Ostatnią warstwą powinna być cebula. Naczynie szczelnie zakryj i włóż na całą dobę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej