Serek wiejski z warzywami
i płatkami owsianymi
łatwe
572 osoby zapisały

Składniki
600 gramów
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa umyj i pokrój na drobne kawałki.

Krok 2
Dodaj do warzyw serek, płatki i całość posyp przyprawą. Dokładnie wymieszaj i na wierzch połóż kiełki fasoli mung. Na deser zjedz winogrona.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, witamin: A, C, B2, B12, B6, witaminy E i kwasu foliowego, wapnia, miedzi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serek wiejski z warzywami
Nie wiesz, co przygotować na podwieczorek? Ważne dla Ciebie jest to, aby przekąskę zrobić łatwo i szybko? Na te pytania jest jedna odpowiedź - przyrządź znakomity serek ziarnisty z warzywami i płatkami owsianymi. Lekko, pożywnie i co najważniejsze - smacznie!
Dla kogo? To wyjątkowo prosty przepis na smaczny podwieczorek dla każdego. Bez problemu zrobisz go w domu, w pracy lub w podróży. Wystarczy Ci tylko kilka prostych składników: serek, pokrojone warzywa, płatki owsiane – i gotowe!
Na zdrowie! Podwieczorek dostarczy do organizmu moc witamin z grupy B: B2 (0,7 mg, czyli 0,7% RWS), B6 (07, czyli 50% RWS), które pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
Czy wiesz, że? Serek ziarnisty to bardzo popularna i powszechnie dostępna forma nabiału. Inaczej określa się go serkiem wiejskim lub cottage cheese. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i ziarnistą konsystencją.