Dieta 2000 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Twarożek z warzywami

pieczywo graham z polędwicą sopocką

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

12

262 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 sztuk

4 łyżeczki

8 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

16 plastrów

800 gramów

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Pomidora, ogórka pokrój w niedużą kostkę. Cykorię pokrój w paski.

Twarożek z warzywami - Krok 1

Krok 2

Twarożek przełóż do miseczki, dodaj do niego posiekane warzywa i dokładnie wymieszaj.

Twarożek z warzywami - Krok 2

Krok 3

Pieczywo posmaruj Florą Original, połóż liści sałaty, plasterki polędwicy, szczypiorek posiekaj i posyp po twarożku, podaj razem z twarożkiem.

Twarożek z warzywami - Krok 3
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, potasu, cynku, miedzi, tiaminy, ryboflawiny, kobalaminy, witaminy E, niacyny, witaminy B6, folianów, wapnia, magnezu, żelaza, jodu, witaminy A, witaminy C, witaminy D.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Twarożek z warzywamiTwarożek z warzywami

Twarożek wiejski z warzywami w połączeniu z kanapkami z polędwicą sopocką to znakomity wybór na śniadanie. Będzie prosto, klasycznie i szybko.

Dla kogo? Lubisz nabiał? Jeśli tak – to śniadanie zostało stworzone właśnie z myślą o Tobie. Delikatny, śmietankowy serek wiejski przyrządzisz szybko i bez większych problemów. Wystarczą ulubione warzywa, pieczywo i smakowita szynka.

Na zdrowie! Ten posiłek to wartościowe źródło fosforu (503,1 mg, czyli 71,9% RWS). Pierwiastek ma wielce dobroczynny wpływ na organizm. Wraz z wapniem dba o utrzymanie zdrowych  kości. Jest potrzebny także do zachowania dobrego stanu naszego uzębienia.

Czy wiesz, że? Czym właściwie jest popularna polędwica sopocka? To wędlina z mięsa wieprzowego, a dokładniej z jego schabu.