Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Wołowina pieczona

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

2

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

440 gramów

4 łyżki

6 sztuk

180 gramów

1 sztuka

320 gramów

2.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj mięso, osusz je, zbij na cienkie plastry i natrzyj przyprawą Knorr Przyprawa do grilla, a następnie wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 stopni C. / 10 min.

Wołowina pieczona - Krok 1

Krok 2

Umyj szparagi, odetnij końce i wstaw do garnka z wrzącą wodą, przykryj przykrywką i gotuj do miękkości. Szparagi wyjmij i odlej część wody.

Wołowina pieczona - Krok 2

Krok 3

Ugotowane szparagi zmiksuj ze śmietanką i wlej do pozostałej wody i wymieszaj tak aby powstał sos.

Wołowina pieczona - Krok 3

Krok 4

Ugotuj makaron, odsącz z wody i polej sosem ze szparagów.

Wołowina pieczona - Krok 4

Krok 5

Pomidora umyj i pokrój w kostkę, sałatę umyj, lekko odsącz, porwij na mniejsze kawałki. Warzywa połącz ze sobą, dodaj olej i dopraw do smaku.

Wołowina pieczona - Krok 5
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C, B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej