
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.25 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.25 sztuki
1 pęczek
200 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i oczyść wszystkie warzywa. Pokrój je w kostkę.
Krok 2
Natkę Pietruszki posiekaj.
Krok 3
Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 4
Wrzuć pokrojone warzywa.
Krok 5
Natkę Pietruszki i makaron wrzucamy 10 minut przed końcem gotowania. Dopraw pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej