
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
0.5 kilograma
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka opłucz, osusz, i usuń gniazda. Pokrój na ósemki
Krok 2
Zalej litrem wody i gotuj około 30 minut.
Krok 3
Następnie przetrzyj owoce i wymieszaj z nimi mąkę rozpuszczoną w 4 łyżkach wody.
Krok 4
Wymieszaj z zupą i zagotuj. Na talerzu, do każdej porcji dodaj łyżkę konfitur z żurawiny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej