Zupa z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

0.5 kilograma

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka opłucz, osusz, i usuń gniazda. Pokrój na ósemki

Krok 2

Zalej litrem wody i gotuj około 30 minut.

Krok 3

Następnie przetrzyj owoce i wymieszaj z nimi mąkę rozpuszczoną w 4 łyżkach wody.

Krok 4

Wymieszaj z zupą i zagotuj. Na talerzu, do każdej porcji dodaj łyżkę konfitur z żurawiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej