
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
0.5 kilograma
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka opłucz, osusz, i usuń gniazda. Pokrój na ósemki
Krok 2
Zalej litrem wody i gotuj około 30 minut.
Krok 3
Następnie przetrzyj owoce i wymieszaj z nimi mąkę rozpuszczoną w 4 łyżkach wody.
Krok 4
Wymieszaj z zupą i zagotuj. Na talerzu, do każdej porcji dodaj łyżkę konfitur z żurawiny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej