
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój na plastry, oprósz solą, pozostaw na 15 minut. Osącz i smaż na rozgrzanej oliwie około 15 minut.
Krok 2
Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę drobno posiekaną i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw cukrem, posiekaną bazylią, solą i pieprzem.
Krok 3
Duś około 20 minut. Dodaj słonecznik uprażony na patelni bez tłuszczu. Pomieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej