Bakłażan smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan smażony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój na plastry, oprósz solą, pozostaw na 15 minut. Osącz i smaż na rozgrzanej oliwie około 15 minut.

Krok 2

Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę drobno posiekaną i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw cukrem, posiekaną bazylią, solą i pieprzem.

Krok 3

Duś około 20 minut. Dodaj słonecznik uprażony na patelni bez tłuszczu. Pomieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan smażony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej