Bananowo-jabłkowe cudo

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

334

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

175 gramów

1 szklanka

1.5 szklanki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka (całe) ubić z cukrem na biała masę. Powoli dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Kasię roztopić, a po ostudzeniu dodawać do masy delikatnie mieszając.

Krok 3

Ciasto podzielić w proporcji 2:1. Wlać do formy (ja używam tortownicy z kominkiem) 2/3 ciasta, na niej ułożyć jabłka pocięte w plasterki (oczywiście wcześniej obieramy i usuwamy gniazda nasienne).

Krok 4

Na warstwę jabłek układamy pokrojone w plasterki banany (można dać więcej niż 2 jak ktoś jest fanem bananowych smaków).

Krok 5

Na owoce wylewamy pozostałą 1/3 ciasta tak, aby dokładnie przykryło banany. Całość można posypać wiórkami kokosowymi.

Krok 6

Piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowo-jabłkowe cudo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowo-jabłkowe cudo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowo-jabłkowe cudo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowo-jabłkowe cudo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowo-jabłkowe cudo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowo-jabłkowe cudo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowo-jabłkowe cudo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej