PRZEPISY.PL
Barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem  - autor: przepisy.pl

Barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
522
osoby dodały do Mniamlisty
522
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • Barszcz czerwony z grzybami Knorr
    1 opak
  • marchewka2 szt
  • pietruszka1 szt
  • średniej wielkości cebula2 szt
  • seler - 1/4 sztuki
  • rozgnieciony ząbek czosnku2 szt
  • sok z cytryny2 łyżki
  • ziele angielskie4 szt
  • woda1 l
  • majeranek1 łyżka
  • pieprz1 szczypta
  • mąka50 g
  • mleko250 ml
  • jajka2 szt
  • średniej wielkości cebula1 szt
  • pieczarki200 g
  • ząbek czosnku1 szt
  • majeranek0.5 łyżki
  • olej słonecznikowy50 ml
  • Krok 1

    Przygotuj barszcz czerwony: umyj i obierz warzywa, zalej je około 1 litrem zimnej wody. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, następnie ugotuj na wolnym ogniu warzywny wywar.
  • Krok 2

    Przecedź wywar przez sito, dodaj zupę Barszcz czerwony z grzybami Knorr i dokładnie wymieszaj. Dopraw zupę czosnkiem, majerankiem, sokiem z cytryny oraz pieprzem.
  • Krok 3

    Przygotuj pieczarkowy krokiet: przesiej mąkę do miski, dodaj jajka i mleko, po czym dokładnie je zmiksuj, uzyskując w ten sposób ciasto naleśnikowe.
  • Krok 4

    Następnie usmaż naleśniki na gorącej patelni.
  • Krok 5

    Umyj pieczarki i pokrój w plastry. Posiekaj drobno cebulę i wraz z grzybami podsmaż ją na patelni. Rozgnieć czosnek i razem z majerankiem, dodaj go do pieczarek.
  • Krok 6

    Ułóż grzyby na naleśniku, zawiń brzegi z obu stron, a następnie zroluj. Panieruj krokiety w tartej bułce i usmaż na oleju. Podawaj je na oddzielnym talerzyku, obok gorącego barszczu.

Więcej przepisów z tym produktem

Barszcz czerwony z grzybami KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

180
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
409
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie
132
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Średnie
267
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe