
Składniki
50 gramów
120 gramów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Buraka umyj, obierz oraz potnij na bardzo cienkie plasterki.

Krok 2
Skrop octem balsamicznym i posyp tymiankiem.

Krok 3
Ułóż plastry buraka na talerzu i posyp rozkruszonym serem kozim.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej
Burak z twarogiem kozim
Pora na: Podwieczorek.
W Polsce burak kojarzony jest najczęściej z tradycyjnym barszczem czerwonym. Ostatnio jednak wkroczył również na salony w postaci carpaccio, przygotowywanego z aromatycznymi dodatkami. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby nawet w diecie zafundować sobie wykwintny posiłek, zgodny z waszym bilansem kalorycznym. Spróbujcie zatem buraka z twarogiem kozim, połączonego z octem balsamicznym i tymiankiem. Cienkie plasterki chrupiącego buraka doskonale komponują się z aksamitną konsystencją koziego sera. To wyjątkowa propozycja na podwieczorek w oryginalnym stylu.
Dla kogo?
Przepis wykorzystają osoby aktywne fizycznie, które bilansują swoje posiłki, stosując wysokobiałkową dietę 1500 kalorii.
Wiesz, co jesz!
Burak z twarogiem kozim dostarczy wam niezbędną dawkę energii (133 kcal), białka (7,2 g) i błonnika (2,6 g).
Czy wiesz, że?
Prawdziwym królestwem serów kozich jest Francja. W tym kraju znajdziecie ponad 120 gatunków sera, wytwarzanego z najwyższej jakości mleka. Cechują się dość wyrazistym aromatem i smakiem, co sprawia, że wyjątkowo chętnie wykorzystywane są do przygotowywania potraw zarówno wytrawnych, jak i deserów.