Chłodnik pomidorowy na maślance przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chłodnik pomidorowy na maślance

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

1 litr

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obranego ze skórki pomidora pokrój na kawałki i wymieszaj z pokrojoną papryką.

Chłodnik pomidorowy na maślance - Krok 1

Krok 2

Całość zalej maślanką, dodaj oregano, paprykę ostrą, pieprz i zblenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Chłodnik pomidorowy na maślance - Krok 2

Krok 3

Podawaj z podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Chłodnik pomidorowy na maślance - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potas, wapń, fosfor, miedź, witamina A, witamina E, witamina B1, witamina B2, witamina B6, witamina C, foliany, witamina B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej