Ciasto Bananowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

4 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.25 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym (do uzyskania jednolitej masy).

Krok 2

Dodać jaja, następnie rozgniecione banany i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Wszystko delikatnie wymieszać.

Krok 4

Przełożyć ciasto do posmarowanej Kasią formy babkowej.

Krok 5

Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Krok 6

Posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto BananoweCiasto Bananowe

Co można zrobić z mocno dojrzałych bananów? Odpowiedź jest bardzo prosta – ciasto bananowe. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, a w dodatku wyjątkowo smaczne. Wystarczy delikatnie wymieszać wszystkie składniki, przełożyć masę do natłuszczonej formy keksowej i upiec. Nie musisz ich miksować, wystarczy, że się ze sobą połączą. Jeśli chcesz nieco urozmaicić smak ciasta, dodaj do masy bakalie albo kawałki pokruszonej deserowej czekolady. Smak bananów dobrze komponuje się także z orzechami. Dodaj więc do ciasta prażone orzechy włoskie albo laskowe. Jeśli chcesz, by smak bananów był jeszcze intensywniejszy, na wierzchu ciasta przed pieczeniem połóż przekrojony wzdłuż owoc. Po upieczeniu i przestudzeniu oprósz całość cukrem pudrem albo polej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto bananowe dobrze smakuje z dodatkiem konfitur wiśniowych, z dżemem porzeczkowym lub masłem orzechowym. Stanowi dobrą przekąskę do popołudniowej kawy. Sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jakie jest dobre. Życzymy smacznego!