Ciasto Bananowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.25 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym (do uzyskania jednolitej masy).

Krok 2

Dodać jaja, następnie rozgniecione banany i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Wszystko delikatnie wymieszać.

Krok 4

Przełożyć ciasto do posmarowanej Kasią formy babkowej.

Krok 5

Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Krok 6

Posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto BananoweCiasto Bananowe

Co można zrobić z mocno dojrzałych bananów? Odpowiedź jest bardzo prosta – ciasto bananowe. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, a w dodatku wyjątkowo smaczne. Wystarczy delikatnie wymieszać wszystkie składniki, przełożyć masę do natłuszczonej formy keksowej i upiec. Nie musisz ich miksować, wystarczy, że się ze sobą połączą. Jeśli chcesz nieco urozmaicić smak ciasta, dodaj do masy bakalie albo kawałki pokruszonej deserowej czekolady. Smak bananów dobrze komponuje się także z orzechami. Dodaj więc do ciasta prażone orzechy włoskie albo laskowe. Jeśli chcesz, by smak bananów był jeszcze intensywniejszy, na wierzchu ciasta przed pieczeniem połóż przekrojony wzdłuż owoc. Po upieczeniu i przestudzeniu oprósz całość cukrem pudrem albo polej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto bananowe dobrze smakuje z dodatkiem konfitur wiśniowych, z dżemem porzeczkowym lub masłem orzechowym. Stanowi dobrą przekąskę do popołudniowej kawy. Sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jakie jest dobre. Życzymy smacznego!