Ciasto czekoladowo-bananowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

8 sztuk

4 łyżki

4 łyżki

4 dekagramy

1.5 szklanki

0.5 puszka

1 łyżeczka

1 sztuka

330 mililitrów

2 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

0.75 litra

2 łyżki

null gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z białek ubić pianę, ubijając, dodawać powoli cukier potem żółtka, mąki, proszek do pieczenia i orzechy.

Krok 2

Ciasto wylać do formy i piec.

Krok 3

Na wystudzonym cieście rozsmarować dżem. Na dżem położyć warstwę bananów pokrojonych w plasterki i skropić sokiem z cytryny.

Krok 4

Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru (3 łyżki).

Krok 5

Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i wystudzić.

Krok 6

Śmietankę ubić, dodać kakao, a na koniec żelatynę.

Krok 7

Wystudzony budyń utrzeć z Kasią na puszystą masę i nadal ubijając, dodawać po łyżce ubitej śmietanki.

Krok 8

Masę szybko przełożyć na ciasto. Na masę kładziemy kolejną warstwę pokrojonych w plasterki bananów i skropić sokiem z cytryny.

Krok 9

Wstawić do lodówki do schłodzenia, wierzch zalać galaretką i znowu schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej