Dieta 2000 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Domowy kisiel malinowy

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

15

106 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
14 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

221 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

400 gramów

4 łyżeczki

60 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zmiksuj maliny z cukrem, a następnie dodaj skrobię ziemniaczaną, kilka łyżek zimnej wody i wymieszaj.

Domowy kisiel malinowy - Krok 1

Krok 2

Zagotuj 100 ml wody. Całość wylej na wrzącą wodę jednocześnie delikatnie mieszając.

Domowy kisiel malinowy - Krok 2

Krok 3

Chwilę zagotuj po czym odstaw z ognia, przełóż do przezroczystej salaterki. Kisiel udekoruj gęstym jogurtem, a na wierzch połóż listek zielonej bazylii.

Domowy kisiel malinowy - Krok 3
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C i miedzi.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowy kisiel malinowyDomowy kisiel malinowy

Szukasz sposobu na zdrowy, ale także smakowity podwieczorek? Polecamy kisiel z malinami polany gęstym jogurtem naturalnym z dodatkiem świeżej bazylii. Brzmi kusząco? I tak też smakuje!

Dla kogo? Kisiel z malinami to idealny posiłek dla wielbicieli deserów, który pozwoli zrezygnować z kupnych gotowych przekąsek. Znakomicie zaspokoi Twój apetyt na słodkości.

Na zdrowie! Taki podwieczorek dostarczy nie tylko wrażeń smakowych, ale także witaminjest bogatym źródłem witaminy C (1 porcja zawiera 28,6 mg, czyli 35,8% RWS), która znakomicie wpływa na odporność organizmu tzn. pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Samo zdrowie!

Czy wiesz, że? Jeśli lubisz desery z owocami sezonowymi, pamiętaj, że możesz je przygotowywać także zimą. Maliny czy truskawki zebrane w sezonie możesz zamrozić, by cieszyć się nimi o każdej porze roku.