
Składniki
6 sztuk
1.5 łyżeczki
100
3 sztuki
150 mililitrów
6
1
1 sztuka
1
3
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora i cebulę pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Jajko roztrzep i wymieszaj z Delikatem. Rozgrzej olej na patelni, tosty maczaj w jajku i bułce tartej a następnie smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Filety przekrój na pół, posyp Delikatem Knorr i oprósz mąką. Smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu.
Krok 4
Majonez wymieszaj z sokiem z cytryny i posmaruj jedną stronę każdego z tostów. Następnie na każdym z nich ułóż rukolę oraz pomidory i cebulę. Na warzywach połóż usmażony ciepły filet ryby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Filety rybne na grzance
Poszukujesz alternatywy dla klasycznych kanapek z serem i wędliną? Zainspiruj się i przygotuj filety rybne na chrupiących grzankach. Kromki dowolnego chleba (np. razowego, pełnoziarnistego lub żytniego) namocz w roztrzepanym jajku i opcjonalnie także mleku. Ich smak świetnie podkreśli przyprawa uniwersalna. Dodatkowo możesz obtoczyć je w bułce tartej. Grzanki podsmaż na rozgrzanym tłuszczu – na złocisty kolor. Do przygotowania tej przekąski sprawdzi się przede wszystkim biała ryba, sięgnij więc po filety z dorsza lub karpia. Możesz je upiec w piekarniku natarte suszonymi ziołami, grillować lub podsmażyć. Smak całości doskonale dopełni sos na bazie majonezu lub jogurtu naturalnego z czosnkiem i sokiem cytrynowym. Posmaruj nim tosty i ułóż na nich kawałki ryby. Z grzankami świetnie skomponują się również plastry pomidorów, liście sałaty i talarki cebuli. Koniecznie przyrządź wyjątkowo smaczne danie, inspirując się naszym przepisem. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią o tej potrawie w komentarzu. Życzymy smacznego.