Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Galaretka drobiowa z warzywami

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

3

87 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

4 sztuki

2 sztuki

8 łyżek

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Rozpuść żelatynę w ok. 50 ml letniej wody, odstaw do schłodzenia.

Galaretka drobiowa z warzywami - Krok 1

Krok 2

Do garnka z wrzącą wodą (100 ml) wrzuć umytą i pokrojoną w talarki marchewkę, mięso kurczaka pokrojone w kawałki, całość gotuj do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodaj odsączony zielony groszek.

Galaretka drobiowa z warzywami - Krok 2

Krok 3

Do naczynia z warzywami i kurczakiem dodaj rozpuszczoną żelatynę, wymieszaj i przelej do salaterki. Galaretkę z drobiu podawaj z pieczywem posmarowanym margaryną Flora pro.activ o smaku masła.

Galaretka drobiowa z warzywami - Krok 3
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witaminy A.

3

Opinie o przepisie

  • Joanna Puchalska

    Joanna Puchalska

    jaka kaloryczność galaretki?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • STEFANIA MASKIEWICZ

    STEFANIA MASKIEWICZ

    Pyszna galareta i zdrowa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka drobiowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka drobiowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka drobiowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka drobiowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka drobiowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka drobiowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka drobiowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej