Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Ryba gotowana na parze

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

1

47 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

400 gramów

4 łyżki

1 pęczek

4 łyżki

1 kilogram

1 pęczek

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Obierz ziemniaki i ugotuj, odsącz z wody.

Ryba gotowana na parze - Krok 1

Krok 2

Rybę umyj, osusz i natrzyj Mieszanką ziół i przypraw polska z koperkiem, skrop oliwą, włóż do naczynia do gotowania na parze (albo zawiń w folię aluminiową i upiecz) w 180 st. C / 12 minut.

Ryba gotowana na parze - Krok 2

Krok 3

Umyj warzywa, osusz, zieleninę drobno pokrój rozdzielając koper od natki pietruszki. Marchew zetrzyj na tarce na średniej grubości oczkach, dodaj chrzan, jogurt naturalny, całość wymieszaj. Surówkę posyp natką pietruszki.

Ryba gotowana na parze - Krok 3

Krok 4

Umytą brukselkę wrzuć do naczynia z wrzącą wodą i chwilę sparz.

Ryba gotowana na parze - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, miedzi, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C, B12.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba gotowana na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba gotowana na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba gotowana na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba gotowana na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba gotowana na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba gotowana na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba gotowana na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej