PRZEPISY.PL

Gulasz z dziczyzny

  • 60
  • 2
  • Średnie
  • 0
63
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mięso z udźca sarny300 g
  • Fix Gulasz Knorr1 szt
  • cebula1 szt
  • marchewka2 szt
  • pomidor1 szt
  • ziarno jałowca2 szt
  • kilka listków świeżego rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia 1 szt
    • Krok 1

      Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.
    • Krok 2

      Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.
    • Krok 3

      Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
    • Krok 4

      Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    119
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    66
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    128
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    33
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe