Chrupiące bajgle BLT przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące bajgle BLT

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące bajgle BLTChrupiące bajgle BLT

Bajgiel, to pieczywo wypiekane tradycyjnie przez Żydów, wymyślone prawdopodobnie w Krakowie, jak wskazuje dokument z 1610 wzmiankujący bajgle jako prezenty dawane były kobietom po urodzeniu dziecka. Inne, pochodzenie bajgla wskazuje, że przybył on do Polski na cześć zwycięstwa króla Jana Sobieskiego w bitwie pod wiedniem. Ogromnie popularny w USA bajgiel proponujemy w typowej dla amerykanów wersji BLT - bacon, lettuce, tomato czyli z bekonem, sałatą i pomidorem. Enjoy!