Chrupiące bajgle BLT przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące bajgle BLT

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące bajgle BLT - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tofu w rajskim curry
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące bajgle BLTChrupiące bajgle BLT

Bajgiel, to pieczywo wypiekane tradycyjnie przez Żydów, wymyślone prawdopodobnie w Krakowie, jak wskazuje dokument z 1610 wzmiankujący bajgle jako prezenty dawane były kobietom po urodzeniu dziecka. Inne, pochodzenie bajgla wskazuje, że przybył on do Polski na cześć zwycięstwa króla Jana Sobieskiego w bitwie pod wiedniem. Ogromnie popularny w USA bajgiel proponujemy w typowej dla amerykanów wersji BLT - bacon, lettuce, tomato czyli z bekonem, sałatą i pomidorem. Enjoy!