
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chrupiące bajgle BLT
Bajgiel, to pieczywo wypiekane tradycyjnie przez Żydów, wymyślone prawdopodobnie w Krakowie, jak wskazuje dokument z 1610 wzmiankujący bajgle jako prezenty dawane były kobietom po urodzeniu dziecka. Inne, pochodzenie bajgla wskazuje, że przybył on do Polski na cześć zwycięstwa króla Jana Sobieskiego w bitwie pod wiedniem. Ogromnie popularny w USA bajgiel proponujemy w typowej dla amerykanów wersji BLT - bacon, lettuce, tomato czyli z bekonem, sałatą i pomidorem. Enjoy!