Penne alla Puttanesca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne alla Puttanesca

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne alla Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne alla PuttanescaPenne alla Puttanesca

Pasta alla puttanesca została wymyślona jednocześnie w Rzymie, w Neapolu i na Ischii. C ciekawe każde z tych miejsc przypisuje sobie palmę pierwszeństwa jeśli chodzi o jego wymyślenie. Nie nam to roztrząsać, ważne jest pysznie.