Grillowany schab z szybką “fasolką po bretońsku” BBQ i pomidorami
0 os.
łatwe
45 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij3 osoby zapisały

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany schab z szybką “fasolką po bretońsku” BBQ i pomidorami
Kulinarny wehikuł czasu, połączyliśmy znane z dzieciństwa smaki w zupełnie nowe danie. Soczyste kawałki grillowanego schabu, świeża sałatka z pomidorów z dodatkiem szalotek, oprószonych delikatnie solą i pieprzem. Jednak hitem jest tutaj “fasolka po bretońsku” najlepszy ketchup, naturalny sok jabłkowy, miód, musztarda i tymianek tworzą domową bazę BBQ do tego klasyka w nowej odsłonie. Pokochają dorośli, bo przypomną im się czasy dzieciństwa. Pokochają dzieci, bo to coś pysznego.