Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczySpaghetti nero frutti di mare z cykorią i konfiturą z gorzkich pomarańczy

Spaghetti al nero di seppia to makaron barwiony tuszem kałamarnic, a skoro już przy owocach morze jesteśmy to właśnie z nimi komponuje się najlepiej. Czosnek, świeża pietruszka, dla koloru soczyste pomidorki koktajlowe, parmezan to wszystko znamy z kuchni włoskiej aż za dobrze. Prawdziwa magia smaku kryje się w połączeniu konfitury z gorzkich pomarańczy, cykorii i białego wina. Buon appetito!