Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiemZapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem

W daniu tym, odkryjecie nuty kuchni włoskiej, bogactwo przypraw w tym ziela angielskiego, które tak naprawde pochodzi z Meksyku. Przyprawa ta nazywana przez anglików „allspice”, co można tłumaczyć jako „wszystkie przyprawy”. Uważali oni bowiem, że w jego aromacie można odnaleźć nuty: gałki muszkatołowej, imbiru, cynamonu, goździków, a nawet pieprzu. A jaki aromat Wy wyczuwacie w jego smaku?