Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem
0 os.
łatwe
45 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij4 osoby zapisały

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem
W daniu tym, odkryjecie nuty kuchni włoskiej, bogactwo przypraw w tym ziela angielskiego, które tak naprawde pochodzi z Meksyku. Przyprawa ta nazywana przez anglików „allspice”, co można tłumaczyć jako „wszystkie przyprawy”. Uważali oni bowiem, że w jego aromacie można odnaleźć nuty: gałki muszkatołowej, imbiru, cynamonu, goździków, a nawet pieprzu. A jaki aromat Wy wyczuwacie w jego smaku?