Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem
0 os.
łatwe
45 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij4 osoby zapisały

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem
W daniu tym, odkryjecie nuty kuchni włoskiej, bogactwo przypraw w tym ziela angielskiego, które tak naprawde pochodzi z Meksyku. Przyprawa ta nazywana przez anglików „allspice”, co można tłumaczyć jako „wszystkie przyprawy”. Uważali oni bowiem, że w jego aromacie można odnaleźć nuty: gałki muszkatołowej, imbiru, cynamonu, goździków, a nawet pieprzu. A jaki aromat Wy wyczuwacie w jego smaku?