
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone zmieszaj z posiekaną cebulą i rozmoczoną, odsączoną bułką.
Krok 2
Dopraw solą, pieprzem, maggi, Delikatem według uznania i smaż na patelni formując z ciasta małe kuleczki.
Krok 3
W międzyczasie zetrzyj warzywa na grubej tarce i wrzuć do wody z rozpuszczoną kostką Knorr. Gotuj do miękkości warzyw i zagęść mąką zmieszaj z śmietaną.
Krok 4
Kluseczki przełóż do sosu podaj na gorąco posyp posiekanym koperkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej