Klopsiki indycze w sosie jarzynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki indycze w sosie jarzynowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone zmieszaj z posiekaną cebulą i rozmoczoną, odsączoną bułką.

Krok 2

Dopraw solą, pieprzem, maggi, Delikatem według uznania i smaż na patelni formując z ciasta małe kuleczki.

Krok 3

W międzyczasie zetrzyj warzywa na grubej tarce i wrzuć do wody z rozpuszczoną kostką Knorr. Gotuj do miękkości warzyw i zagęść mąką zmieszaj z śmietaną.

Krok 4

Kluseczki przełóż do sosu podaj na gorąco posyp posiekanym koperkiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej