
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone zmieszaj z posiekaną cebulą i rozmoczoną, odsączoną bułką.
Krok 2
Dopraw solą, pieprzem, maggi, Delikatem według uznania i smaż na patelni formując z ciasta małe kuleczki.
Krok 3
W międzyczasie zetrzyj warzywa na grubej tarce i wrzuć do wody z rozpuszczoną kostką Knorr. Gotuj do miękkości warzyw i zagęść mąką zmieszaj z śmietaną.
Krok 4
Kluseczki przełóż do sosu podaj na gorąco posyp posiekanym koperkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej