Klopsiki indycze w sosie jarzynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki indycze w sosie jarzynowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone zmieszaj z posiekaną cebulą i rozmoczoną, odsączoną bułką.

Krok 2

Dopraw solą, pieprzem, maggi, Delikatem według uznania i smaż na patelni formując z ciasta małe kuleczki.

Krok 3

W międzyczasie zetrzyj warzywa na grubej tarce i wrzuć do wody z rozpuszczoną kostką Knorr. Gotuj do miękkości warzyw i zagęść mąką zmieszaj z śmietaną.

Krok 4

Kluseczki przełóż do sosu podaj na gorąco posyp posiekanym koperkiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki indycze w sosie jarzynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej