Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

heart
144 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szklanka

0.5 sztuki

1.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wszystkie składniki zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - Krok 1

Krok 2

Podawaj na zimno.

Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy E, witaminy B1, witaminy B2, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12, witaminy D.

2

Opinie o przepisie

  • Mateusz Słowiński

    Mateusz Słowiński , 04.05.2019

    świetny koktajl choć ja musiałem dodać trochę cukru :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oliwia Małecka

    Oliwia Małecka , 21.09.2018

    nie zły

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej