Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

heart
144 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szklanka

0.5 sztuki

1.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wszystkie składniki zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - Krok 1

Krok 2

Podawaj na zimno.

Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy E, witaminy B1, witaminy B2, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12, witaminy D.

2

Opinie o przepisie

  • Mateusz Słowiński

    Mateusz Słowiński , 04.05.2019

    świetny koktajl choć ja musiałem dodać trochę cukru :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oliwia Małecka

    Oliwia Małecka , 21.09.2018

    nie zły

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi na mleku sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej