Kurczak z limonką i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z limonką i kolendrą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso nie musi specjalnie długo kruszeć, bo jest już wystarczająco miękkie. Natarte marynatą powolutku nabiera aromatu i smaku. Dlatego lepiej trochę poczekać z położeniem na ruszcie kurczaka z lionką i kolendrą, niż skracać czas marynowania. Wymieszaj składniki marynaty i polej piersi kurczaka. Odłóż na co najmniej kilkanaście minut. Upiecz na grillu wyjęte z marynaty mięso, bakłażany, cukinie i pieczarki. W czasie grillowania często smaruj oliwą. Upieczone warzywa zdejmij z grilla i posyp pokruszoną minikostką przyprawową. Mięso pokrój w plastry, posyp sezamem, podawaj z warzywami i ryżem.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z limonką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z limonką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z limonką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z limonką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z limonką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z limonką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z limonką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z limonką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Pieczeń z karkówki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej