Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 kilogram

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyć truskawki i dodać do jogurtu, całość zmiksować.

Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia  - Krok 1

Krok 2

Wsypać do powstałego koktajlu nasiona chia, przelać na miseczkę i odstawić w chłodne miejsce. Spożywać po 2 - 3 godzinach.

Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia  - Krok 2
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, witamin B2, C, B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niskotłuszczowy jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami i nasionami chia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej