Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Kabaczki a la gulasz, pieczywo

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

800 gramów

8 łyżeczek

1.5 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

60 gramów

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kabaczki umyć, obrać, usunąć nasiona i pokroić w grubą kostkę. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową kabaczek i położyć na talerzu. Wywar z kabaczka pozostawić.

Kabaczki a la gulasz, pieczywo - Krok 1

Krok 2

Cebulę obrać z łupiny, pokroić w kostkę i lekko zrumienić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy, paprykę i rozprowadzić ¼ szklanki wywaru z kabaczka

Kabaczki a la gulasz, pieczywo - Krok 2

Krok 3

Do sosu włożyć ugotowane kabaczki i doprawić do smaku musztardą i pieprzem.

Kabaczki a la gulasz, pieczywo - Krok 3

Krok 4

Pieczywo posmaruj margaryną Flora ProActive i podawaj razem z gulaszem udekorowanym świeżymi ziołami.

Kabaczki a la gulasz, pieczywo - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witamin E, B1, PP, B6, C.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej