Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

55

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

400 gramów

1.5 pęczka

1 pęczek

8 sztuk

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyć i osuszyć, szczypiorek drobno posiekać, rzodkiewkę zetrzeć na tarce na największych oczkach.

Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - Krok 1

Krok 2

Ściąć w poprzek wierzch pomidora, wydrążyć miąższ, posiekaj drobno.

Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - Krok 2

Krok 3

Do warzyw dodać serek, całość wymieszać i doprawić do smaku.

Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - Krok 3

Krok 4

Farsz nałożyć do pomidorów, które należy przykryć ściętym wierzchem, tak, aby tworzyły „czapeczkę” i aby widać było ser z warzywami.

Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - Krok 4

Krok 5

Pieczywo posmarować Florą ProActiv.

Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - Krok 5
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, B6, C, B12.

1

Opinie o przepisie

  • Bolesław  Ogórek

    Bolesław Ogórek

    Smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory nadziewane twarożkiem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej