Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

8

352 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

320 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

4 sztuki

4 garść

3 sztuki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyj i osusz. Szczypiorek i czosnek drobno posiekaj.

Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - Krok 1

Krok 2

Ugotuj jaja na twardo, obierz ze skorupki i pozostaw do ostudzenia, po czym drobno posiekaj i połącz z posiekanym szczypiorkiem.

Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj margaryną Flora ProActiv Standard, wymieszaj aby powstała jednolita masa, dopraw do smaku odrobiną pieprzu.

Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - Krok 3

Krok 4

Pastę nałóż na pieczywo i posyp z wierzchu kiełkami rzodkiewki.

Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, cynku, witaminy A.

3

Opinie o przepisie

  • Joanna Pieróg

    Joanna Pieróg

    super :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • jarosław lewandowski

    jarosław lewandowski

    miodzio

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa pluta

    ewa pluta

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej