Owsianka z serkiem wiejskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Owsianka z serkiem wiejskim

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

125 gramów

150 gramów

1.5 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Płatki wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Zalej ½ szklaną wrzącej wody, przykryj i odstaw na noc.

Owsianka z serkiem wiejskim - Krok 1

Krok 2

Rano podgrzej owsiankę, dodając odrobinę wody. Zestaw z ognia.

Owsianka z serkiem wiejskim - Krok 2

Krok 3

Od serka wiejskiego odlej nadmiar śmietany i zostaw same ziarenka.

Owsianka z serkiem wiejskim - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystko razem dodaj borówki oraz imbir i przelej do miski.

Owsianka z serkiem wiejskim - Krok 4
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsianka z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsianka z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsianka z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsianka z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsianka z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsianka z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsianka z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsianka z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Owsianka z serkiem wiejskimOwsianka z serkiem wiejskim

Pora na: Śniadanie.

Owsianka, po wielu latach wróciła z tryumfem na polskie stoły. Jej właściwości docenia każdy, kto lubi i jednocześnie pożywne posiłki. Nasza propozycja na śniadanie to klasyczna owsianka z serkiem wiejskim, borówkami, wiórkami kokosowymi i imbirem. Temu nieco klasycznemu posiłkowi nadaliśmy orientalnego wymiaru, wzbogaconego owocową słodyczą. Dlatego też, koniecznie spróbujcie tego wydania owsianki, która doskonale wpisuje się w , energetyczne menu na początek dnia.

Dla kogo?

Przepis wykorzystają osoby aktywne fizycznie, stosujące wysokobiałkową dietę 1500 kalorii.

Wiesz, co jesz!

Owsianka z serkiem wiejskim to doskonały posiłek na rozpoczęcie aktywnego dnia. Dostarczy wam 397,4 kcal, 7,2 g błonnika oraz 21,7 g białka.

Czy wiesz, że?

Owsianka powstaje z płatków produkowanych z owsa zwyczajnego. W sklepach znajdziecie jej trzy odmiany: zwykła (wymaga gotowania), górska (wystarczy krótkotrwałe zagotowanie) oraz błyskawiczna (może być spożywana bez obróbki cieplnej).