Pierś z indyka pod warzywną pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Pierś z indyka pod warzywną pierzynką

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

2

173 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

320 gramów

1.2 kilograma

4 sztuki

8 sztuk

200 gramów

2 sztuki

4 łyżki

80 gramów

4 łyżki

8 łyżeczek

2 łyżeczki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na grubej tarce, dodaj koncentrat pomidorowy, miód i podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Dodaj tymianek i wymieszaj.

Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - Krok 1

Krok 2

Pierś z indyka przykryj lekko twardymi warzywami, posyp serem mozzarella i upiecz w piekarniku (175 st. C / 15-18 min.)

Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - Krok 2

Krok 3

Obgotowane ziemniaki pokrój w plastry i upiecz w piekarniku. Pod koniec pieczenia posyp kminkiem.

Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - Krok 3

Krok 4

Podawaj z mizerią z jogurtem naturalnym.

Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - Krok 4
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, cynku, witaminy B1, miedzi, witamina B2, witaminy B12, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, niacyny, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z indyka pod warzywną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej