Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Kanapki z czerwoną pastą z makreli

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

5

54 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

200 gramów

4 łyżeczki

12 sztuk

0.5 sztuki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Makrelę rozgnieć widelcem, dodaj koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną cebulę, jednego drobno pokrojonego ogórka kiszonego i wymieszaj

Kanapki z czerwoną pastą z makreli - Krok 1

Krok 2

Pastę z makreli podawaj z pieczywem posmarowanym Flora Light i pozostałą częścią ogórków kiszonych

Kanapki z czerwoną pastą z makreli - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witaminy B12, witaminy D.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej