Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Awokado zapiekane z jajkiem

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

2

56 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

600 gramów

4 sztuki

8 łyżeczek

4 sztuki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Awokado przekrój na pół i wyjmij pestkę. W jej miejsce wbij jajko, posyp drobno pokrojonym suszonym pomidorem i zapiecz w piekarniku. Posyp szczypiorkiem.

Awokado zapiekane z jajkiem - Krok 1

Krok 2

Podawaj z pomidorkami koktajlowymi i pieczywem posmarowanym margaryną Flora Light.

Awokado zapiekane z jajkiem - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witaminy B2, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej