Polędwiczki wieprzowe w kakao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w kakao

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mają egzotyczny smak, do którego trzeba się chwilę przyzwyczajać. Ale bez obaw – mięso nie robi się słodkie, bo kakao naturalne absolutnie słodkie nie jest. Meksykanie, którzy wymyślili kakaowo-paprykowy sos mole do kurczaka i indyka, wiedzą o tym najlepiej. Wymieszaj składniki marynaty i posmaruj polędwiczki wieprzowe. Pozostaw na co najmniej godzinę. Zamarynowane mięso ułóż na rozgrzanym grillu i piecz, aż będzie rumiane z zewnątrz, ale w środku nadal soczyste. Upieczone obtocz w kakao i pokrój w plastry. Papryki i bakłażany posmaruj oliwą i upiecz na grillu. Wymieszaj śmietanę ze szczypiorkiem, przypraw pieprzem i wymieszaj. Mięso podawaj z grillowanymi warzywami i sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Faworki (chrust)
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej