Pomidorowe krewetki do ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe krewetki do ryżu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

500 gramów

150 gramów

1 pęczek

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże krewetki obierz, usuń czarną żyłkę, umyj i zalej wodą. Gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie.

Krok 2

Krewetki wyjmij, a z wody odlej jedną szklankę. Do szklanki wywaru dodaj koncentrat i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć mąkę i zarumień, po czym dodaj wywar z koncentratem. Dopraw solą i gotuj przez 5 minut.

Krok 4

Na koniec wrzuć krewetki, wymieszaj i podgrzej.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej