Pomidorowe krewetki do ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe krewetki do ryżu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

500 gramów

150 gramów

1 pęczek

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże krewetki obierz, usuń czarną żyłkę, umyj i zalej wodą. Gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie.

Krok 2

Krewetki wyjmij, a z wody odlej jedną szklankę. Do szklanki wywaru dodaj koncentrat i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć mąkę i zarumień, po czym dodaj wywar z koncentratem. Dopraw solą i gotuj przez 5 minut.

Krok 4

Na koniec wrzuć krewetki, wymieszaj i podgrzej.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe krewetki do ryżu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej