Śledź z kapustą kiszoną i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź z kapustą kiszoną i kurkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę. Kapustę odsącz i posiekaj.

Krok 2

Oczyść i osusz kurki, a następnie podduś je na oleju.

Krok 3

Dodaj pokrojoną kapustę i cebulę. Duś do miękkości. Dopraw do smaku.

Krok 4

W naczyniu śledzie przekładaj kapustą z kurkami. Trzymaj w lodówce przez 24 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Chłodnik litewski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej