Śledź z kapustą kiszoną i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź z kapustą kiszoną i kurkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę. Kapustę odsącz i posiekaj.

Krok 2

Oczyść i osusz kurki, a następnie podduś je na oleju.

Krok 3

Dodaj pokrojoną kapustę i cebulę. Duś do miękkości. Dopraw do smaku.

Krok 4

W naczyniu śledzie przekładaj kapustą z kurkami. Trzymaj w lodówce przez 24 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Rosół królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej