Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę. Kapustę odsącz i posiekaj.
Krok 2
Oczyść i osusz kurki, a następnie podduś je na oleju.
Krok 3
Dodaj pokrojoną kapustę i cebulę. Duś do miękkości. Dopraw do smaku.
Krok 4
W naczyniu śledzie przekładaj kapustą z kurkami. Trzymaj w lodówce przez 24 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej