
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę. Kapustę odsącz i posiekaj.
Krok 2
Oczyść i osusz kurki, a następnie podduś je na oleju.
Krok 3
Dodaj pokrojoną kapustę i cebulę. Duś do miękkości. Dopraw do smaku.
Krok 4
W naczyniu śledzie przekładaj kapustą z kurkami. Trzymaj w lodówce przez 24 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























