
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę. Kapustę odsącz i posiekaj.
Krok 2
Oczyść i osusz kurki, a następnie podduś je na oleju.
Krok 3
Dodaj pokrojoną kapustę i cebulę. Duś do miękkości. Dopraw do smaku.
Krok 4
W naczyniu śledzie przekładaj kapustą z kurkami. Trzymaj w lodówce przez 24 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej