Śledź z kapustą kiszoną i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Śledź z kapustą kiszoną i kurkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę. Kapustę odsącz i posiekaj.

Krok 2

Oczyść i osusz kurki, a następnie podduś je na oleju.

Krok 3

Dodaj pokrojoną kapustę i cebulę. Duś do miękkości. Dopraw do smaku.

Krok 4

W naczyniu śledzie przekładaj kapustą z kurkami. Trzymaj w lodówce przez 24 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej