Śledź z kapustą kiszoną i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź z kapustą kiszoną i kurkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę. Kapustę odsącz i posiekaj.

Krok 2

Oczyść i osusz kurki, a następnie podduś je na oleju.

Krok 3

Dodaj pokrojoną kapustę i cebulę. Duś do miękkości. Dopraw do smaku.

Krok 4

W naczyniu śledzie przekładaj kapustą z kurkami. Trzymaj w lodówce przez 24 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź z kapustą kiszoną i kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej