Aromatyczne śledzie w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 szklanka

null

null

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj, namocz na noc w wodzie, tak samo jak fasolkę.

Krok 2

Śledzie obierz ze skóry i oczyść.

Krok 3

Fasolkę ugotuj w tej samej wodzie w której się moczyła, tak aby była miękka.

Krok 4

Cebulę i jabłka obierz, pokrój w kostkę i wymieszaj ze śmietaną. Dodaj fasolkę.

Krok 5

Dopraw do smaku. Na półmisku układaj kolejno warstwy śledzi i sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej