Aromatyczne śledzie w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 szklanka

null

null

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj, namocz na noc w wodzie, tak samo jak fasolkę.

Krok 2

Śledzie obierz ze skóry i oczyść.

Krok 3

Fasolkę ugotuj w tej samej wodzie w której się moczyła, tak aby była miękka.

Krok 4

Cebulę i jabłka obierz, pokrój w kostkę i wymieszaj ze śmietaną. Dodaj fasolkę.

Krok 5

Dopraw do smaku. Na półmisku układaj kolejno warstwy śledzi i sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej