Aromatyczne śledzie w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 szklanka

null

null

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj, namocz na noc w wodzie, tak samo jak fasolkę.

Krok 2

Śledzie obierz ze skóry i oczyść.

Krok 3

Fasolkę ugotuj w tej samej wodzie w której się moczyła, tak aby była miękka.

Krok 4

Cebulę i jabłka obierz, pokrój w kostkę i wymieszaj ze śmietaną. Dodaj fasolkę.

Krok 5

Dopraw do smaku. Na półmisku układaj kolejno warstwy śledzi i sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej