Aromatyczne śledzie w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

1 szklanka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj, namocz na noc w wodzie, tak samo jak fasolkę.

Krok 2

Śledzie obierz ze skóry i oczyść.

Krok 3

Fasolkę ugotuj w tej samej wodzie w której się moczyła, tak aby była miękka.

Krok 4

Cebulę i jabłka obierz, pokrój w kostkę i wymieszaj ze śmietaną. Dodaj fasolkę.

Krok 5

Dopraw do smaku. Na półmisku układaj kolejno warstwy śledzi i sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Letnia sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej