
Składniki
2 sztuki
null
1 szklanka
null
null
4 sztuki
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie umyj, namocz na noc w wodzie, tak samo jak fasolkę.
Krok 2
Śledzie obierz ze skóry i oczyść.
Krok 3
Fasolkę ugotuj w tej samej wodzie w której się moczyła, tak aby była miękka.
Krok 4
Cebulę i jabłka obierz, pokrój w kostkę i wymieszaj ze śmietaną. Dodaj fasolkę.
Krok 5
Dopraw do smaku. Na półmisku układaj kolejno warstwy śledzi i sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























