Racuszki krabowe z wasabi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuszki krabowe z wasabi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

500 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso krabowe osusz i przełóż do miski.

Krok 2

Posiekaj cebulę i czosnek i dodaj do mięsa.

Krok 3

Następnie dodaj ocet ryżowy, sos sojowy i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagnieć i uformuj racuszki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 4

Racuszki poukładaj na folii plastikowej, przykryj kolejnym arkuszem folii i wstaw do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc.

Krok 5

Jeżeli używasz mięsa krabowego mrożonego, to racuszki włóż do lodówki na kilka godzin.

Krok 6

Po wyjęciu racuszki usmaż na oleju z obu stron na złoto. Odsącz je i podawaj na ciepło z pokrojoną na ćwiartki cytryną, którą skrapiamy racuszki podczas jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej