
Składniki
100 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżeczki
500 gramów
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso krabowe osusz i przełóż do miski.
Krok 2
Posiekaj cebulę i czosnek i dodaj do mięsa.
Krok 3
Następnie dodaj ocet ryżowy, sos sojowy i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagnieć i uformuj racuszki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 4
Racuszki poukładaj na folii plastikowej, przykryj kolejnym arkuszem folii i wstaw do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc.
Krok 5
Jeżeli używasz mięsa krabowego mrożonego, to racuszki włóż do lodówki na kilka godzin.
Krok 6
Po wyjęciu racuszki usmaż na oleju z obu stron na złoto. Odsącz je i podawaj na ciepło z pokrojoną na ćwiartki cytryną, którą skrapiamy racuszki podczas jedzenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

























