Racuszki krabowe z wasabi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuszki krabowe z wasabi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

500 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso krabowe osusz i przełóż do miski.

Krok 2

Posiekaj cebulę i czosnek i dodaj do mięsa.

Krok 3

Następnie dodaj ocet ryżowy, sos sojowy i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagnieć i uformuj racuszki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 4

Racuszki poukładaj na folii plastikowej, przykryj kolejnym arkuszem folii i wstaw do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc.

Krok 5

Jeżeli używasz mięsa krabowego mrożonego, to racuszki włóż do lodówki na kilka godzin.

Krok 6

Po wyjęciu racuszki usmaż na oleju z obu stron na złoto. Odsącz je i podawaj na ciepło z pokrojoną na ćwiartki cytryną, którą skrapiamy racuszki podczas jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej