
Składniki
100 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżeczki
500 gramów
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso krabowe osusz i przełóż do miski.
Krok 2
Posiekaj cebulę i czosnek i dodaj do mięsa.
Krok 3
Następnie dodaj ocet ryżowy, sos sojowy i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagnieć i uformuj racuszki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 4
Racuszki poukładaj na folii plastikowej, przykryj kolejnym arkuszem folii i wstaw do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc.
Krok 5
Jeżeli używasz mięsa krabowego mrożonego, to racuszki włóż do lodówki na kilka godzin.
Krok 6
Po wyjęciu racuszki usmaż na oleju z obu stron na złoto. Odsącz je i podawaj na ciepło z pokrojoną na ćwiartki cytryną, którą skrapiamy racuszki podczas jedzenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej