Racuszki krabowe z wasabi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuszki krabowe z wasabi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

500 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso krabowe osusz i przełóż do miski.

Krok 2

Posiekaj cebulę i czosnek i dodaj do mięsa.

Krok 3

Następnie dodaj ocet ryżowy, sos sojowy i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagnieć i uformuj racuszki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 4

Racuszki poukładaj na folii plastikowej, przykryj kolejnym arkuszem folii i wstaw do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc.

Krok 5

Jeżeli używasz mięsa krabowego mrożonego, to racuszki włóż do lodówki na kilka godzin.

Krok 6

Po wyjęciu racuszki usmaż na oleju z obu stron na złoto. Odsącz je i podawaj na ciepło z pokrojoną na ćwiartki cytryną, którą skrapiamy racuszki podczas jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuszki krabowe z wasabi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Meksykańskie burrito
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej