
Składniki
100 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżeczki
500 gramów
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso krabowe osusz i przełóż do miski.
Krok 2
Posiekaj cebulę i czosnek i dodaj do mięsa.
Krok 3
Następnie dodaj ocet ryżowy, sos sojowy i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagnieć i uformuj racuszki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 4
Racuszki poukładaj na folii plastikowej, przykryj kolejnym arkuszem folii i wstaw do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc.
Krok 5
Jeżeli używasz mięsa krabowego mrożonego, to racuszki włóż do lodówki na kilka godzin.
Krok 6
Po wyjęciu racuszki usmaż na oleju z obu stron na złoto. Odsącz je i podawaj na ciepło z pokrojoną na ćwiartki cytryną, którą skrapiamy racuszki podczas jedzenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej