
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
3 sztuki
1 pęczek
null
1 łyżka
750 mililitrów
300 gramów
100 gramów
6 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka umyj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zestaw z ognia, oddziel mięso od kości i podziel na małe kawałki.
Krok 2
Na tym samym tłuszczu podsmaż owoce morza i wymieszaj z mięsem.
Krok 3
Warzywa obierz, posiekaj drobno i przesmaż.
Krok 4
Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym połącz z resztą składników.
Krok 5
Na patelni zeszklij ryż, dodaj przyprawy, podlej bulionem Knorr. Gotuj na małym ogniu do czasu kiedy ryż będzie miękki, dodaj do mięsa i warzyw, wymieszaj, dopraw do smaku.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piecz przez 15 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej