Tradycyjna paella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjna paella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

3 sztuki

1 pęczek

null

1 łyżka

750 mililitrów

300 gramów

100 gramów

6 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka umyj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zestaw z ognia, oddziel mięso od kości i podziel na małe kawałki.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu podsmaż owoce morza i wymieszaj z mięsem.

Krok 3

Warzywa obierz, posiekaj drobno i przesmaż.

Krok 4

Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym połącz z resztą składników.

Krok 5

Na patelni zeszklij ryż, dodaj przyprawy, podlej bulionem Knorr. Gotuj na małym ogniu do czasu kiedy ryż będzie miękki, dodaj do mięsa i warzyw, wymieszaj, dopraw do smaku.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piecz przez 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bakłażan z ryżem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej