Tradycyjna paella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjna paella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

3 sztuki

1 pęczek

null

1 łyżka

750 mililitrów

300 gramów

100 gramów

6 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka umyj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zestaw z ognia, oddziel mięso od kości i podziel na małe kawałki.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu podsmaż owoce morza i wymieszaj z mięsem.

Krok 3

Warzywa obierz, posiekaj drobno i przesmaż.

Krok 4

Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym połącz z resztą składników.

Krok 5

Na patelni zeszklij ryż, dodaj przyprawy, podlej bulionem Knorr. Gotuj na małym ogniu do czasu kiedy ryż będzie miękki, dodaj do mięsa i warzyw, wymieszaj, dopraw do smaku.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piecz przez 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej