
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
3 sztuki
1 pęczek
null
1 łyżka
750 mililitrów
300 gramów
100 gramów
6 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka umyj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zestaw z ognia, oddziel mięso od kości i podziel na małe kawałki.
Krok 2
Na tym samym tłuszczu podsmaż owoce morza i wymieszaj z mięsem.
Krok 3
Warzywa obierz, posiekaj drobno i przesmaż.
Krok 4
Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym połącz z resztą składników.
Krok 5
Na patelni zeszklij ryż, dodaj przyprawy, podlej bulionem Knorr. Gotuj na małym ogniu do czasu kiedy ryż będzie miękki, dodaj do mięsa i warzyw, wymieszaj, dopraw do smaku.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piecz przez 15 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej