Tradycyjna paella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjna paella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

3 sztuki

1 pęczek

null

1 łyżka

750 mililitrów

300 gramów

100 gramów

6 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka umyj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zestaw z ognia, oddziel mięso od kości i podziel na małe kawałki.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu podsmaż owoce morza i wymieszaj z mięsem.

Krok 3

Warzywa obierz, posiekaj drobno i przesmaż.

Krok 4

Duś przez kilka minut na małym ogniu, po czym połącz z resztą składników.

Krok 5

Na patelni zeszklij ryż, dodaj przyprawy, podlej bulionem Knorr. Gotuj na małym ogniu do czasu kiedy ryż będzie miękki, dodaj do mięsa i warzyw, wymieszaj, dopraw do smaku.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piecz przez 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjna paella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej