
Składniki
80 gramów
90 gramów
100 gramów
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
0.33 opakowania
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Tofu naturalnego kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem z przyprawami.

Krok 2
Sałatę myjemy i szatkujemy. Pomidorki przekrajamy na pół. Rzodkiewki kroimy w talarki.

Krok 3
Dodajemy podsmażone tofu do sałatki z sałaty, pomidorków oraz rzodkiewki.

Krok 4
Oliwę zmieszaj razem z sosem koperkowo ziołowym i łyżką soku z cytryny.

Krok 5
Dodajemy oliwę z oliwek i grzanki razowe.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Sałatka z wędzonym tofu
Pora na: Kolację.
Sałatka to zawsze doskonały pomysł na pyszną kolację. Decyduje o tym przede wszystkim optymalnie dobrany zestaw składników, wykorzystanych do przygotowania dania. Nasza propozycja z pewnością doskonale wpisuje się w ten trend. Sałatka z wędzonym tofu jest nie tylko łatwa do przygotowania, ale przede wszystkim cechuje się nietuzinkowym smakiem, będącym wynikiem połączenia wędzonego tofu, warzyw oraz oryginalnych przypraw. Teksturę dania budują także chrupiące, razowe grzanki, doskonale łączące się z warzywnymi składnikami.
Dla kogo?
Sałatka z wędzonym tofu to propozycja dla osób realizujących wysokobiałkową dietę 1500 kcal.
Wiesz, co jesz!
Sałatka jest zbilansowanym posiłkiem, który dostarczy wam 273,6 kcal energii, 5,8 g błonnika oraz 15,4 g białka.
Czy wiesz, że?
Tofu jest obecne w chińskiej i japońskiej kuchni. Smak sera różni się jednak, w zależności od kraju, z którego pochodzi. W Chinach spotkacie tofu delikatniejsze i chudsze niż w Japonii, co jest bezpośrednią konsekwencją innego sposobu przygotowywania soi.