Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
80 gramów
90 gramów
100 gramów
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
0.33 opakowania
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Tofu naturalnego kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem z przyprawami.

Krok 2
Sałatę myjemy i szatkujemy. Pomidorki przekrajamy na pół. Rzodkiewki kroimy w talarki.

Krok 3
Dodajemy podsmażone tofu do sałatki z sałaty, pomidorków oraz rzodkiewki.

Krok 4
Oliwę zmieszaj razem z sosem koperkowo ziołowym i łyżką soku z cytryny.

Krok 5
Dodajemy oliwę z oliwek i grzanki razowe.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej
Sałatka z wędzonym tofu
Pora na: Kolację.
Sałatka to zawsze doskonały pomysł na pyszną kolację. Decyduje o tym przede wszystkim optymalnie dobrany zestaw składników, wykorzystanych do przygotowania dania. Nasza propozycja z pewnością doskonale wpisuje się w ten trend. Sałatka z wędzonym tofu jest nie tylko łatwa do przygotowania, ale przede wszystkim cechuje się nietuzinkowym smakiem, będącym wynikiem połączenia wędzonego tofu, warzyw oraz oryginalnych przypraw. Teksturę dania budują także chrupiące, razowe grzanki, doskonale łączące się z warzywnymi składnikami.
Dla kogo?
Sałatka z wędzonym tofu to propozycja dla osób realizujących wysokobiałkową dietę 1500 kcal.
Wiesz, co jesz!
Sałatka jest zbilansowanym posiłkiem, który dostarczy wam 273,6 kcal energii, 5,8 g błonnika oraz 15,4 g białka.
Czy wiesz, że?
Tofu jest obecne w chińskiej i japońskiej kuchni. Smak sera różni się jednak, w zależności od kraju, z którego pochodzi. W Chinach spotkacie tofu delikatniejsze i chudsze niż w Japonii, co jest bezpośrednią konsekwencją innego sposobu przygotowywania soi.