Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
80 gramów
90 gramów
100 gramów
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
0.33 opakowania
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Tofu naturalnego kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem z przyprawami.

Krok 2
Sałatę myjemy i szatkujemy. Pomidorki przekrajamy na pół. Rzodkiewki kroimy w talarki.

Krok 3
Dodajemy podsmażone tofu do sałatki z sałaty, pomidorków oraz rzodkiewki.

Krok 4
Oliwę zmieszaj razem z sosem koperkowo ziołowym i łyżką soku z cytryny.

Krok 5
Dodajemy oliwę z oliwek i grzanki razowe.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej
Sałatka z wędzonym tofu
Pora na: Kolację.
Sałatka to zawsze doskonały pomysł na pyszną kolację. Decyduje o tym przede wszystkim optymalnie dobrany zestaw składników, wykorzystanych do przygotowania dania. Nasza propozycja z pewnością doskonale wpisuje się w ten trend. Sałatka z wędzonym tofu jest nie tylko łatwa do przygotowania, ale przede wszystkim cechuje się nietuzinkowym smakiem, będącym wynikiem połączenia wędzonego tofu, warzyw oraz oryginalnych przypraw. Teksturę dania budują także chrupiące, razowe grzanki, doskonale łączące się z warzywnymi składnikami.
Dla kogo?
Sałatka z wędzonym tofu to propozycja dla osób realizujących wysokobiałkową dietę 1500 kcal.
Wiesz, co jesz!
Sałatka jest zbilansowanym posiłkiem, który dostarczy wam 273,6 kcal energii, 5,8 g błonnika oraz 15,4 g białka.
Czy wiesz, że?
Tofu jest obecne w chińskiej i japońskiej kuchni. Smak sera różni się jednak, w zależności od kraju, z którego pochodzi. W Chinach spotkacie tofu delikatniejsze i chudsze niż w Japonii, co jest bezpośrednią konsekwencją innego sposobu przygotowywania soi.