Serek z kiwi i suszonymi morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Serek z kiwi i suszonymi morelami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

160 gramów

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Dokładnie utrzyj ser z kefirem.

Serek z kiwi i suszonymi morelami - Krok 1

Krok 2

Kiwi umyj, obierz, pokrój w plasterki. Ułóż na talerzu, na kiwi wyłóż serek.

Serek z kiwi i suszonymi morelami - Krok 2

Krok 3

Suszone morele posiekaj. Posyp nimi serek.

Serek z kiwi i suszonymi morelami - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Ewa Klimza

    Ewa Klimza , 09.05.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej