Śledzie w pikantnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w pikantnym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie filetuj, przypraw i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodaj rozdrobnione na tarce jarzyny.

Krok 3

Wymieszaj i zasmaż.

Krok 4

Podlej 0,5 szklanki wody, dodaj wszystkie przyprawy i duś.

Krok 5

Gdy jarzyny będą miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy, keczup, dopraw.

Krok 6

Na pozostałej oliwie podsmaż obtoczone w mące śledzie, gdy się zarumienią ściągnij na półmisek i zalej sosem oraz posyp zielonym groszkiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej