
Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie filetuj, przypraw i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodaj rozdrobnione na tarce jarzyny.
Krok 3
Wymieszaj i zasmaż.
Krok 4
Podlej 0,5 szklanki wody, dodaj wszystkie przyprawy i duś.
Krok 5
Gdy jarzyny będą miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy, keczup, dopraw.
Krok 6
Na pozostałej oliwie podsmaż obtoczone w mące śledzie, gdy się zarumienią ściągnij na półmisek i zalej sosem oraz posyp zielonym groszkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Ziele angielskie z Meksyku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej