Kanapka z chorizo - brushetta, kanapki: z patelni | Przepisy.pl pixel

Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

282 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

50 mililitrów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę chorizo.

Krok 2

Gdy kiełbasa będzie rumiana, dodaj drobno pokrojoną cebulę i zieloną papryczkę chili pokrojoną w cienkie plastry oraz posyp wszystko rozkruszonymi mini kostkami Knorr.

Krok 3

Jajka wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię.

Krok 4

Zmniejsz ogień i smaż aż jajeczna masa będzie gotowa.

Krok 5

W międzyczasie rozkrój ciabatty wzdłuż. Zrób z nich tosty lub upiecz na rumiano na grillu.

Krok 6

Cienko pokrojony boczek podsmaż z obu stron na patelni, aż będzie chrupiący.

Krok 7

Na chrupiącą ciabattę połóż jajka z chorizo, posyp startym serem gorgonzola i na wierzchu udekoruj plastrem chrupiącego boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej