Sos z rabarbaru przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z rabarbaru

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

0.25 łyżeczki

2 łyżeczki

4 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

6 dekagramów

3 kilogramy

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Górne części łodyg rabarbaru obierz, przetrzyj ściereczką nasączoną octem i pokrój na 4-centymetrowe kawałki.

Krok 2

Cukier rozpuść w occie, dodaj kawałki rabarbaru i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy powstanie jednolita masa.

Krok 3

Dodaj chili, imbir, gorczycę, wrzuć czosnek, gałkę muszkatołową oraz migdały i całość duś przez 20 minut. W razie potrzeby podczas duszenia dolej trochę octu.

Krok 4

Sos przełóż do umytych i wygotowanych, gorących słoików, po czym szczelnie zakręć. Odstaw do spiżarni na cztery tygodnie. Sos podawaj jako dodatek do zimnych mięs.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z rabarbaru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z rabarbaru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z rabarbaru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z rabarbaru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z rabarbaru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z rabarbaru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z rabarbaru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z rabarbaru - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety rybne z łososia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej